Τι είναι η συνεπιμέλεια τέκνου;

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4800/2021 η συνεπιμέλεια τέκνου ορίζεται ως εξής. Και οι δύο γονείς, από κοινού, φροντίζουν και επιμελούνται για την ανατροφή, την επίβλεψη, τη μόρφωση και την εκπαίδευση του τέκνου. Όπως επίσης και οι δύο γονείς προσδιορίζουν από κοινού τον τόπο διαμονής του τέκνου τους.

Πόσο εύκολα μπορεί να εφαρμοσθεί η συνεπιμέλεια τέκνου στην πράξη;

Εμπειρικά η συνεπιμέλεια εφαρμόζεται δύσκολα στην πράξη. Αντιθέτως στις περιπτώσεις όπου οι γονείς έχουν καλή σχέση μεταξύ τους, μπορούν να συνεργαστούν προς το συμφέρον του τέκνου τους και να μένουν κοντά. Ο τόπος διαμονής του τέκνου επίσης έχει κύριο ρόλο. Είναι ένα θέμα που συχνά δημιουργεί εντάσεις και προστριβές στους γονείς. Καθόσον δεν είναι εύκολο για παιδιά – μαθητές να μοιράζονται ίσο χρόνο ανάμεσα σε δύο σπίτια. Εκτός και εάν οι κατοικίες των γονέων είναι στην ίδια πολυκατοικία ή στην ίδια περιοχή (όχι και τόσο συνηθισμένο).

Από ποια ηλικία μπορεί να εφαρμοστεί η συνεπιμέλεια;

Η κοινή ανατροφή θα έπρεπε να είναι ο κανόνας για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Συμπεριλαμβανομένων και των πολύ μικρών παιδιών (βρεφών και νηπίων). Συνεπώς, δεν ενδείκνυται να θέτονται όρια μεταξύ της ηλικίας του τέκνου τους.

Τι συνέπειες έχει για τους ίδιους τους γονείς η συνεπιμέλεια;

Και για τους δύο γονείς, η συνεπιμέλεια εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους. Οι γονείς είναι πιο ευχαριστημένοι όταν εφαρμόζεται η συνεπιμέλεια, σε σύγκριση με την εφαρμογή αποκλειστικής επιμέλειας. Που έχει ως αποτέλεσμα έναν λιγότερο ευχαριστημένο τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αποφεύγεται ο κίνδυνος εμφάνισης ψυχικής και επαγγελματικής εξουθένωσης  λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου.
  • Δίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης υψηλότερων θέσεων εργασίας, οικονομικών απολαβών. Κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης και άρα αυτονομίας και αυτενέργειας.
  • Δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας νέων φιλικών, ερωτικών και συντροφικών σχέσεων, για τις οποίες απαιτείται χρόνος και ενέργεια.

 

Η συνεπιμέλεια τέκνου ορίζεται ως εξής. Και οι δύο γονείς, από κοινού, φροντίζουν και επιμελούνται για την ανατροφή, την επίβλεψη, τη μόρφωση και την εκπαίδευση του τέκνου. Όπως επίσης και οι δύο γονείς προσδιορίζουν από κοινού τον τόπο διαμονής του τέκνου τους.

Δείτε περισσότερα παρακάτω:
Τι είναι η συνεπιμέλεια τέκνου
Η συνεπιμέλεια αναφέρεται σε συγκεκριμένο κοινό. Το οποίο είναι οι γονείς οι όπου έχουν αποφασίσει να ακυρώσουν το γάμο τους. Να χωρίσουν και να συνεχίσουν τις ζωές του ξεχωριστά. Όμως το ερώτημα συνεχίζει να προβληματίζει και το ευρύτερο κοινό. Αλήθεια, με τη συνεπιμέλεια τι ισχύει;

Μάθετε περισσότερα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Τι ισχύει με την συνεπιμέλεια
Μια ευαίσθητη και ενδεχομένως μια πολύ δύσκολη μεταρρύθμιση επιχειρεί η κυβέρνηση. ‘Οπου αλλάζει το οικογενειακό δίκαιο μέσα στα πλαίσια μιας μετάβασης της μεγαλύτερης εξίσωσης των δυο ρόλων. Αλλά τι συμβαίνει με τη συνεπιμέλεια;

Στον σύνδεσμο παρακάτω θα βρείτε:
Τι συμβαίνει με τη συνεπιμέλεια
Μπορεί ο νέος νόμος να είναι θετικός και να ευνοεί πολλές περιπτώσεις συνεπιμέλειας. Αλλά δεν παύουν να υπάρχουν κάποια μείζονα ζητήματα και θέματα τα οποία αποτελούν τα προβλήματα της συνεπιμέλειας.

Μάθετε περισσότερα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: Προβλήματα της συνεπιμέλειας
Ο νέος νόμος της συνεπιμέλειας έχει κάποια θετικά χαρακτηριστικά, αλλά και κάποια αρνητικά. Παρακάτω θα δούμε κάποια υπέρ και κατά της συνεπιμέλειας:

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τα:
Υπέρ και τα κατά της συνεπιμέλειας
Λόγω των πολλών χιλιάδων διαζυγίων ετησίως, ψηφίστηκε ένας νόμος ο οποίος ευνοεί κάποιους. Κάποιους άλλους όχι και τόσο, αναλόγως το ζευγάρι και το παιδί.

Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο με την:
επίσημη ανακοίνωση της κυβερνήσεως
Κάνετε προσπάθειες να βρείτε έναν έμπιστο αλλά και πολύ έμπειρο δικηγόρο; Δεν ξέρετε που να απευθυνθείτε για τη συνεπιμέλεια του παιδιού σας; Υπάρχουν άλυτες απορίες οι οποίες σας προβληματίζουν; Με την εμπειρία και την εξειδίκευση της έχει επιλύσει αρκετές υποθέσεις για τη συνεπιμέλεια τέκνου

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη:
συνεπιμέλεια τέκνου στα βόρεια προάστια
Κάνετε προσπάθειες να βρείτε μια ένα δικηγόρο σχετικά με τη συνεπιμέλεια τέκνου στην Αθήνα; Ψάχνετε έναν έμπειρο αλλά και έμπιστο δικηγόρο για να σας βοηθήσει στα προβλήματά σας; Εκκρεμούν ζητήματα τα οποία σας προβληματίζουν και σας εμποδίζουν στις σχέσεις με το παιδί σας;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη:
συνεπιμέλεια τέκνου στην Αθήνα
Προσπαθείτε να βρείτε ποιος είναι ο κατάλληλος δικηγόρος για τη συνεπιμέλεια τέκνου στο Γαλάτσι; Ψάχνετε έναν εξειδικευμένο και πολύ έμπειρο δικηγόρο για τη συνεπιμέλεια του παιδιού σας; Είστε σε αδιέξοδο σχετικά με τη σωστή ανατροφή του παιδιού σας;

πατώντας το παρακάτω κουμπί θα βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη: συνεπιμέλεια τέκνου στο Γαλάτσι
Η συνεπιμέλεια τέκνου στο Χαλάνδρι γίνεται εύκολα, άμεσα και οικονομικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσουν και οι δύο γονείς με το δικηγορικό μας γραφείο. Έτσι ώστε να υπάρξει γρήγορη επίλυση στα ζητήματα για τη συνεπιμέλεια τέκνου.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη:
συνεπιμέλεια τέκνου στο Χαλάνδρι
Η συνεπιμέλεια τέκνου στη Κηφισιά γίνεται εύκολα, άμεσα και οικονομικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσουν και οι δύο γονείς με το δικηγορικό μας γραφείο έτσι ώστε να υπάρξει γρήγορη επίλυση στα ζητήματα για τη συνεπιμέλεια τέκνου.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη: συνεπιμέλεια τέκνου στη Κηφισιά
Η συνεπιμέλεια τέκνου στο Νέο Ψυχικό είναι πολύ απλή διαδικασία, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Δίνοντας έτσι στους πελάτες μας την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη νομοθεσία για τη συνεπιμέλεια τέκνου.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη: συνεπιμέλεια τέκνου στο Νέο ψυχικό
Δεν ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά προβλήματα που σας απασχολούν για το παιδί σας; Προσπαθείτε να βρείτε μια άκρη σχετικά με την σωστή ανατροφή του παιδιού σας; Ψάχνετε έναν έμπειρο αλλά και έμπιστο δικηγόρο για να σας βοηθήσει στα προβλήματά σας;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη:
συνεπιμέλεια τέκνου στο Χολαργό
Η συνεπιμέλεια τέκνου αποτελεί βασικό μέλημα σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο διαζύγιο, η και οποιοσδήποτε διαχωρισμός των γονέων. Οι νέες ανακοινώσεις του Νέου νόμου κρύβουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά για την ανατροφή του παιδιού.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τη:
συνεπιμέλεια τέκνου στην Πεντέλη
Προσπαθείτε να βρείτε λύση σχετικά με την σωστή ανατροφή του παιδιού σας αφού χωρίσατε; Κάνετε προσπάθειες να βρείτε έναν έμπιστο αλλά και έμπειρο δικηγόρο; Υπάρχουν προβλήματα και είστε σε αδιέξοδο στις σχέσεις με το παιδί σας

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη:
συνεπιμέλεια τέκνου στη Νέα Ιωνία

Η Ζωή Τρουλινού παράλληλα με το δικηγορικό της γραφείο είναι και διαπιστευμένη διαμεσολαβητής από το Chartered Institute of Arbitration του Λονδίνου, με ειδική εκπαίδευση στις διαπραγματεύσεις.

Δικηγόρος Ζωή Τρουλινού

Ενημερωθείτε από το νομικό τμήμα του Δικηγορικού Γραφείου «Ζωή Τρουλινού» για όλες τις αλλαγές και τις εξελίξεις καλώντας τώρα στο 2155401838. Μπορείτε ακόμα να επικοινωνήσετε από το site μας & να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νομικά νέα.

 

 

 

 

Ζωή Τρουλινού - Δικηγόρος Γαλάτσι

Η δικηγόρος Αθηνών Ζωή Κ. Τρουλινού γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή με άριστα και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στο Ναυτικό Δίκαιο, λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό της με διάκριση. Μάθετε Περισσότερα...