Διαμεσολάβηση στην Αθήνα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διαμεσολάβηση στην Αθήνα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διαμεσολάβηση στην Αθήνα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Ζωή Τρουλινού είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το έτος 2010 από το βρετανικό φορέα διαμεσολάβησης και διαιτησίας CΙArb UK (Chartered Institute of Arbitration- United Kingdom) και είναι στον κατάλογο Διαπιστευμένων Ενδοσυνοριακών Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Διαμεσολαβητών.

Η Διαμεσολάβηση αποτελεί μία διαρθρωμένη διαδικασία, η οποία επιλέγεται εκουσίως και εθελουσίως από τα δύο η περισσότερα μέρη της εκάστοτε ανακύπτουσας διαφοράς, ανεξαρτήτως ονομασίας, με την οποία ζητείται η επίλυση της και η κατάληξη σε συμφωνία μέσω συνδρομής τρίτου προσώπου καταλλήλως εκπαιδευμένου, πιστοποιημένου και διαπιστευμένου προς τούτο, το Διαμεσολαβητή.

Η Διαμεσολάβηση αποτελεί έναν από τους εξωδικαστικούς και εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών (Alternative Dispute Resolution ή ADR). Άλλοι τρόποι εξωδικαστικής ή εναλλακτικής επίλυσης διαφορών είναι η Διαιτησία (Arbitration), η Συμφιλίωση (Conciliation) και η Επιδίκαση (Adjudication). Η Διαμεσολάβηση συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανωτέρω έτερους τρόπους εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών και είναι θεσμοθετημένη στο ελληνικό δίκαιο με το νόμο 3898/2010 και το Π.Δ. 123/2011, κατ\»» εφαρμογήν της κοινοτικής οδηγίας 2008/52/ΕΚ.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στον τομέα της Διαμεσολάβησης ως γραφείο είναι απολύτως και εξ ολοκλήρου ανεξάρτητες και σε επαγγελματικό επίπεδο και σε προσωπικό επίπεδο από τις αντίστοιχες νομικές – δικαστηριακές υπηρεσίες. Τούτο επιβάλλεται από την τήρηση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Δεοντολογίας που προβλέπει στο άρθρο 2 την απόλυτη τήρηση της ανεξαρτησίας και της αμεροληψίας, αλλά και τα όσα προβλέπει το εθνικό νομικό πλαίσιο.

Η Διαμεσολάβηση αποτελεί έναν από τους εξωδικαστικούς και εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών.
Μάθετε Περισσότερα
Ο νέος νόμος έχει αναδρομική ισχύ από 30.11.2019 και αφορά ακόμα και τις ήδη κατατεθείσες αγωγές
Μάθετε Περισσότερα
Στη διαδικασία Διαμεσολάβησης παρίστανται τα μέρη ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός τους ή εκπρόσωπός τους (για νομικά πρόσωπα) και οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι τους.
Μάθετε Περισσότερα
Το υψηλό κόστος και οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις που συνδέονται με την εκδίκαση των αστικών υποθέσεων κάνουν συχνά την προσφυγή στο δικαστήριο μια μη πρακτική μέθοδο επίλυσης διαφορών.
Μάθετε Περισσότερα
Την πρωτοβουλία μπορεί να έχει οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος το οποίο, συνήθως μέσω του πληρεξουσίου του δικηγόρου και παρουσία αυτού, έρχεται σε επαφή με ένα Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή.
Μάθετε Περισσότερα
Στο τέλος της διαδικασίας ο διαμεσολαβητής συντάσσει πρακτικό επίτευξης ή μη επίτευξης συμφωνίας (άρθρο 8 του νόμου 4640/2019), ανάλογα με το αν θα καταλήξουν ή όχι τα μέρη σε επίλυση της διαφοράς τους.
Μάθετε Περισσότερα
Ο Διαμεσολαβητής είναι ένα τρίτο προς τα μέρη και τη διαφορά πρόσωπο, το οποίο θα επιλέξουν εκείνα (τα μέρη) από κοινού και το οποίο θα τα βοηθήσει, με αμερόληπτο τρόπο, να φτάσουν σε συμφωνία για την επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς.
Μάθετε Περισσότερα
Η διαμεσολάβηση είναι μια διαδικασία η οπαία έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιειταί με μεγάλη συχνότητα, τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε εταιρικές υποθέσεις, με σημαντικά ποσοστά επιτυχίας.
Μάθετε Περισσότερα
Ο ρόλος του Διαμεσολαβητή, παίζει κομβικό ρόλο στη διαδικασία διαμεσολάβησης,αφού κάθε συμβαλλόμενο μέρος έχει μια σημαντική βοήθεια στις διαπραγματεύσεις του, στον προσδιορισμό των εμποδίων που υπάρχουν ή μπορεί να προκύψουν, αλλά και στην ανάπτυξη των στρατηγικών για την υπερπήδησή τους.
Μάθετε Περισσότερα
Δύο πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε μια εξαιρετικά σύνθετη διαφορά σχετικά με το δικαίωμα εκμετάλλευσης της παραγωγής πορτοκαλιών από ένα μεγάλο κτήμα, το οποίο το κάθε μέρος διεκδικούσε αποκλειστικά για τον εαυτό του.
Μάθετε Περισσότερα
Το διαπιστευμένο γραφείο μας, διαμεσολαβήσεων, εξυπηρετεί τις περιοχές Αθήνα, Γαλάτσι, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Βόρεια Προάστια. Μπορείτε να δείτε παρακάτω τις περιοχές που εξυπηρετούμε:

Διαμεσολάβηση στην Αθήνα
Διαμεσολάβηση στο Γαλάτσι
Διαμεσολάβηση στο Χαλάνδρι
Διαμεσολάβηση στο Ψυχικό
Διαμεσολάβηση στη Νέα Ιωνία
Διαμεσολάβηση στα Βόρεια Προάστια

Η διαμεσολάβηση για διαζύγια, επιμέλεια και διατροφή παιδιών είναι μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ζευγάρια που θέλουν να διευθετήσουν τους όρους του διαζυγίου τους. Με την διαμεσολάβηση μπορείτε να λύσετε το πρόβλημά σας, θέτοντας τους όρους σας και εκδίδοντας επίσημη απόφαση μέχρι και μέσα σε 24ώρες. Μπορείτε να δείτε τις περιοχές που εξυπηρετούμε για διαμεσολάβηση διαζυγίου, επιμέλεια και διατροφή παιδιού παρακάτω:

Διαμεσολάβηση για επιμέλεια παιδιών στην Αθήνα
Διαμεσολάβηση για επιμέλεια παιδιών στο Γαλάτσι
Διαμεσολάβηση για επιμέλεια παιδιών στο Χαλάνδρι
Διαμεσολάβηση για επιμέλεια παιδιών στο Ψυχικό
Διαμεσολάβηση για επιμέλεια παιδιών στη Νέα Ιωνία
Διαμεσολάβηση για επιμέλεια παιδιών στα Βόρεια Προάστια


Δείτε παρακάτω, όλα τα βίντεο διαμεσολάβησης από το κανάλι μας στο YouTube:
Βίντεο Διαμεσολαβήσεων

Ζωή Τρουλινού - Δικηγόρος Γαλάτσι

Η δικηγόρος Αθηνών Ζωή Κ. Τρουλινού γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή με άριστα και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στο Ναυτικό Δίκαιο, λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό της με διάκριση. Μάθετε Περισσότερα...